Onderzoek

Ik denk dat professionele zelfreflectie anders en beter kan. Want verblijven op het vertrouwd terrein van bestaande mentale zelfreflectiemethodieken voelt comfortabel, maar ontneemt ook de ruimte om daadwerkelijk tot nieuwe inzichten te kunnen komen.”

In mijn Art Based onderzoek De Binnenwereld onderzoek ik de kracht van kunst in het proces van professionele zelfreflectie. Hoe kan het maken van zelfportretten meer inzicht geven in de eigenheid van (kunstvak)docenten, van kunstenaars, van studenten binnen opleidingen in de kunsten & educatie?

In De Binnenwereld onderzoek ik dit vraagstuk, samen met kunstvakdocenten, kunstenaars, (kunst)educatoren en studenten binnen de kunsten & educatie. Niet alleen het creatieve maakproces heeft in de zelfreflectiemethodiek van De Binnenwereld een sleutelrol. Ook het formuleren van een relevante startvraag en de dialoog die voorkomt vanuit het zelfportret dragen bij aan het daadwerkelijk kunnen verkrijgen van nieuwe inzichten in het proces van zelfreflectie.

Wil je meer weten over de zelfreflectiemethodiek die ik heb ontwikkeld op basis van mijn onderzoeksbevindingen? Raakt mijn onderzoek het jouwe of ben je nieuwsgierig naar wat mijn methodiek en onderzoek voor jou (en/of jouw studenten) kan betekenen? Bekijk hier mijn onderzoekswebsite of stuur mij een berichtje via ellen[at]metkarakter.eu.